Bootstrap shortcodes voor WordPress

Voor diegenen met weinig of geen kennis van html is Bootstrap 3 Shortcodes een geschenk uit de hemel. Zonder ook maar één regel html te schrijven, kun je met behulp van deze plugin toch gemakkelijk Bootstrap elementen gebruiken in berichten en pagina’s in WordPress. De shortcodes accepteren parameters waarmee je de elementen kunt instellen. De shortcode voor een button accepteert bijvoorbeeld de parameters type, size, link en target.

Om een kleine groene button te maken met een link die in een nieuw venster opent, gebruik je dus de volgende shortcode:

[button type="success" size="sm" target="_blank" link="https://wordpress.org/plugins/bootstrap-3-shortcodes/"]Bootstrap 3 Shortcodes[/button]

Het resultaat:

Bootstrap 3 Shortcodes

Ontzettend zijn de shortcodes waarmee je kolommen kunt maken op basis van het Bootstrap grid. Om tekst over twee kolommen te verdelen gebruik je de volgende shortcodes:

[row] [column md="6"] Kolom 50% breed
[/column] [column md="6"] Kolom 50% breed
[/column] [/row]

Het resultaat:

Kolom 50% breed
Kolom 50% breed

Alle beschikbare shortcodes staan beschreven op het GitHub project en je vindt daar ook de gebruiksaanwijzing. Je vindt er niet echt smeuïge voorbeelden, maar onder elke shortcode staat een link naar de documentatie van de betreffende elementen op de website van Bootstrap. Op de website van Bootstrap tref je wel de nodige voorbeelden aan.